Vereniging

Vereniging

De sloeproeivereniging Daventre Portu is sinds 2005 actief en in enkele jaren uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. De unieke combinatie van teamsport in een bijzondere omgeving, namelijk de IJssel met zijn uiterwaarden, mist zijn uitwerking niet. Inmiddels wordt door elf teams in vier Kuikensloepen (Schonenvaarder, Bergenvaarder, Visbyvaarder en Stokvisvaarder) wekelijks getraind en verspreid over het seizoen worden in de weekenden wedstrijden geroeid. Recreatief roeien is mogelijk, maar er zijn ook meer prestatiegerichte teams.

Wedstrijden

Het wedstrijdseizoen is van maart tot november. Verspreid door heel Nederland worden er in deze periode op bijzonder mooie locaties zo’n 20 wedstrijden en toernooien georganiseerd. Afhankelijk van de klasse waarin je team roeit en de daarvoor genomineerde wedstrijden roei je gemiddeld 6 tot 8 wedstrijden per seizoen.

De wedstrijden zijn vaak onderdeel van grotere evenementen en de feesttent om op gepaste wijze de wedstrijd te evalueren ontbreekt dan ook zelden.

Sloeproeivereniging DaventrePortu Details: Logo footer Sloeproeivereniging DaventrePortu
Main address: Rembrandtkade 195 7412 HL Deventer Overijssel Nederland
E-mail: info@daventreportu.nl