Thrud

Thrud

een fanatiek en gezellig dameswedstrijdteam bij Daventre Portu

‘Aan boord!’ bij Thrud

Waarom gaan wij als team zo graag aan boord? Wij roeien voor het verbeteren van onze persoonlijke roeitechnieken én dat van ons team. Wij verbeteren en onderhouden onze conditie en techniek en zijn een team dat klaar staat voor elkaar, in lief en leed.

Wie zijn wij?!

Wij zijn team Thrud, een fanatiek en gezellig damesroeiteam in Deventer in de leeftijd van 30 en ouder. Sinds januari 2017 is Thrud ontstaan als samengesteld team van dames uit enkele andere teams. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een compleet team. Onze sponsor is Blokvoort Advocaten. Om ons als roeiers van Thrud in het gareel te houden hebben we een gedreven en fanatieke stuurman. Met duidelijke taal brengt hij onze roeivaardigheden tot ontwikkeling, persoonlijk en als team, zodat we een aantal keer per jaar ook wedstrijden kunnen roeien in wedstrijdklasse D1. We trainen elke woensdagavond vanaf 19.30 uur in sloep Schonenvaarder.

Waar komt de naam ‘Thrud’ vandaan? 

Eigenlijk wordt Thrud uitgesproken als /throot/, maar stiekem noemen wij onszelf “de Trutjes”. Bij Daventre Portu is het een traditie dat elk roeiteam een naam uit de Noorse mythologie heeft. Onze naam is ‘Thrud’. Thrud is de godin van oorlog en kracht, maar ook de godin van heide, wilgen, bomen, bloemen en gras. Die naam is ons op het lijf geschreven: we houden van sporten in de buitenlucht en zijn een wedstrijdteam dat fanatiek de strijd aangaat met andere roeiteams om onze krachten te meten. We vinden het heerlijk om na een wedstrijd of een training de bloemetjes buiten te zetten.

‘Van boord!’ bij Thrud

Roeien is zowel genieten als afzien. Je wilt aan boord blijven en doorgaan maar ook stoppen en van boord gaan. Eenmaal van boord evalueren we graag hoe de training of wedstrijd ging en kletsen we gezellig bij in de jachthaven onder het genot van een drankje.

Daventre Portu Details: Logo footer Daventre Portu
Main address: Rembrandtkade 195 7412 HL Deventer Overijssel Nederland
E-mail: info@daventreportu.nl