Njord

Njord

Njord
 
Njord is een gemengd team, dat ontstaan is uit een introductiecursus in september 2017. Vanaf dat moment zijn we op de dinsdagavond op de IJssel te vinden. 
 
We kozen volgens de wens van de vereniging een naam van een van de Noorse goden; Njord. 
In de Noorse mythologie is Njord een God die behoort tot de Wanen, de vruchtbaarheidsgoden, goden van de zee en van de overvloed. Njord staat voor vruchtbaar kustland, zeemanschap en zeilkunst, maar ook voor vredelievendheid. De naam past goed bij ons. 
Ons team is een gemend team in vele opzichten; mannen en vrouwen, best sportief, maar recreatief roeiend met na het roeien ook aandacht voor elkaar en de borrel. De leeftijden variëren van 30 tot 65 plus. We zijn allemaal anders en vinden elkaar in het sportief samen roeien en de gezelligheid tijdens en na t roeien. Af en toe hebben we een (chaotische, borrel, eet-) vergadering, waar gezelligheid voorop staat en wilde ideeën geboren worden (roeien op Ameland, eigen roeiwedstrijd) 
 
In september 2018 was onze eerst wedstrijd in Zwartsluis. Ons streven is om ieder jaar enkele wedstrijden te roeien. Niet alleen Zwartsluis, maar ook Leeuwarden en Zwolle (door Corona nog even uitstel). We trainen hard voor de 1e IJsselslag roeiwedstrijd van onze eigen vereniging in oktober 2021.
 
Ons team bestaat uit;
 
Teamcaptain: Peter.
Stuurman: Tom en Peter en Job (die ons helpt nog beter te roeien).
Roeiers: Hans, Jan A, Jan B, Margot, Cees, Carin, Hendrika,  José en Peter.
 
Met dank aan onze sponsoren: Carlos in huis en De zevende hemel.
Daventre Portu Details: Logo footer Daventre Portu
Main address: Rembrandtkade 195 7412 HL Deventer Overijssel Nederland
E-mail: info@daventreportu.nl