Njord

Njord

Njord is een gemengd team, ontstaan uit de introductiecursus in september 2017. Het bestuur ontving ons op de vierde tevens laatste zondagochtend van deze intro met koffie op het terras van Windkracht 7. En na een uurtje bleken we een team te zijn dat op dinsdagavond wilde en kon roeien in de Schoonevaarder. We kregen een tijdelijke stuur om ons op weg te helpen.

In oktober 2017 was het zover; we startten met 11 leden, en kort daarna 12 leden. We roeiden ons eerst nog op de plas en later voorzichtig op de IJssel al snel in het zweet en de blaren op de handen. Ruim een maand later bereikten we vol trots voor het eerst de A1.

Langzaam ontwikkelden we ons tot een echt team en organiseerden we onze eigen (tijdelijke) stuurmannen (en dat bij een gemengd team ) en roeiden we in september 2018 onze eerste wedstrijd in Zwartsluis. Daar hebben we ons eigen van te voren bedachte PR verbroken en 7 sloepen ingehaald.

Ons team is een gemend team in vele opzichten; best sportief, recreatief roeiend met enkele wedstrijden per jaar. De leeftijden variëren van 30 tot 65 plus. We zijn allemaal anders, maar vinden elkaar in het sportief samen roeien en nadat we ons in het zweet gewerkt hebben uitdampen in het clubhuis met ‘n drankje (biertje) en wat pindaʼs. Lekker chaotisch vergaderen en toch alles geregeld krijgen hoort ook bij ons. Niet voor niets hebben we de 7e Hemel en Calos in Huis bereid gevonden om ons team te sponseren. Beiden zijn erg verschillend maar passen bij ons.

We kozen volgens de wens van de vereniging een naam van een van de Noorse goden; Njord.
In de Noorse mythologie is Njord een God die behoort tot de Wanen, de vruchtbaarheidsgoden, goden van de zee en de overvloed. Njord staat voor vruchtbaar kustland, zeemanschap en zeilkunst, maar ook voor vredelievende.

Ons team bestaat uit;

Cees (teamcaptain)
stuurmannen (i.o.) Arnoud, Stefan en Peter.
En Harm, Jan A, Jan B, Margot, José, Carin, Hendrika en Albert.

Met dank aan onze shirtsponsoren Carlos in Huis en De 7e Hemel.

Dank ook aan de stuurmannen Daan en Vincent die ons tijdelijk trainden en stuurden en wegwijsmaakten in het reilen en zeilen van de vereniging, en vooral hun liefde voor de sloep, de riemen en het water deelden en Job die ons nu nog serieuzer traint en ons wegwijs maakt in de fijne kneepjes van de techniek van het roeien, super.

Daventre Portu Details: Logo footer Daventre Portu
Main address: Rembrandtkade 195 7412 HL Deventer Overijssel Nederland
E-mail: info@daventreportu.nl