Idunn

Idunn

Idunn is een dameswedstrijdteam dat op de woensdagavond traint. Ze kwam afgelopen jaren uit in de eerste klasse dames en roeit in de Visbyvaarder.

In 2007 is Idunn van start gegaan als compleet team met voornamelijk mensen die (al dan niet vrijwillig) werkzaam zijn/waren in poppodium het Burgerweeshuis. Na wat bezettingswisselingen gaat dit niet meer op maar Burgerweeshuis en Idunn zijn nog altijd dikke vrienden en het podium sponsort de teamshirts al jaren.

Geheel in de traditie van de vereniging waar elk team een naam uit de Noorse mythologie kiest heeft het damesteam gekozen voor Idunn, de bewaarster van de appels der jeugd.

Kort door de bocht, roeien bij Idunn houdt je jong. Is het niet door het roeien dan toch zeker door de teamspirit en de gezelligheid. Fruit is daarbij van ondergeschikt belang.

Idunn was in het begin vooral een recreatief roeiteam dat het bij windkracht drie al zwaar had maar inmiddels spat het fanatisme en de competitiedrang er vanaf. In 2014 werd dan ook afgesloten als landskampioen in de 2e klasse. Hierdoor is Idunn in 2015 gepromoveerd naar de eerste klasse, ook in de 1e klasse werd het hoogste podium gehaald. In 2016 vonden er wat verschuivingen plaats, waardoor er wat hoofdklasse boten naar de 1e klasse kwamen. Het zag er lange tijd naar uit dat het een 4e plaats zou gaan worden, maar door een hele sterke race in Muiden werd de 3e plaats gehaald.

Daventre Portu Details: Logo footer Daventre Portu
Main address: Rembrandtkade 195 7412 HL Deventer Overijssel Nederland
E-mail: info@daventreportu.nl