IJsselslag 2021

IJsselslag 2021

Uitslagen, drone-impressie en foto's

Officiële uitslagen IJsselslag 16 oktober 2021

Officiële uitslag IJsselslag brug tot brug race 16 oktober 2021

 

De wedstrijd

Daventre Portu organiseert dit jaar de eerste sloeproeiwedstrijd in haar bestaan. Op 16 oktober 2021 vindt IJsselslag plaats op ons thuiswater de rivier de Gelderse IJssel. De belangrijkste steekwoorden voor dit evenement zijn veiligheid, sportiviteit, gezelligheid en een prachtige locatie.
 

Fotoalbum van IJsselslag 2021

Fantastisch, alle teams in beeld

Kranen roeien en diner

Wedstrijdkaart

Startlijst

Het is een race over circa 17,4 km. Gestart vanuit de Jachthaven van Deventer wordt stroomopwaarts richting Zutphen geroeid. Na circa 8 km wordt gekeerd om stroomafwaarts terug te roeien naar de Jachthaven met de finish in de haven. De wedstrijd wordt verroeid in sloepen met minimaal 8 riemen. De IJssel is een zijtak van de Rijn en daarmee belangrijk voor de afvoer van water richting het IJsselmeer. Stroomopwaarts merk je dat aan de tegenstroom van 2-3 kilometer die overwonnen moet worden. Dit geeft een extra dimensie aan het roeien op de IJssel.

Tijdens de IJsselslag vindt de scheepvaart op de IJssel gewoon doorgang. Het roeien op stroom, de stromingen rond de kribben (en de scheepvaart) vormen de uitdagingen voor stuur en roeiers.

Na de wedstrijd kan deelgenomen worden aan de roeiersmaaltijd. De uitbaters van onze gezamenlijke accommodatie hebben de uitdaging aangenomen om een overheerlijke BBQ-maaltijd vanaf 16:00  te serveren. Laat deze unieke kans niet voorbijgaan en schrijf je ook in voor deze maaltijd.

Wij hopen dat andere sloeproeiteams dit ook mee willen maken en meedoen aan deze bijzonder ervaring op de IJssel.

Contact

De wedstrijdcommissie IJsselslag 2021 is te bereiken via  e-mail
Wedstrijdcommissie IJsselslag: Peter Lehr, Margot van der Heijden, Haye van der Geest en Frans Visser.

 

Inschrijving en wedstrijdinformatie

De inschrijving vindt plaats door een ingevuld exemplaar van het inschrijfformulier te mailen naar Daventre Portu.  De inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst en sluit 9 oktober  2021 of als het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Inschrijfformulier

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van reservering. Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is geven we direct per mail aan of uw reservering definitief gemaakt kan worden. 
Indien dit niet zo is kunt u desgewenst op de reservelijst blijven staan. Let op, uw deelname is pas definitief als de betaling door ons is ontvangen.
Indien de betaling niet binnen 14 dagen is ontvangen, zullen we uw inschrijving ongeldig moeten maken.
 
De kosten voor deelname aan de IJsselslag 2021 bedragen € 90,00 per sloep en dienen overgemaakt te worden op rekeningnummer NL53INGB0007440712 t.n.v. Sloeproeivereniging Daventre Portu, o.v.v. IJsselslag 2021, en sloepnaam.
Bij een 'no show' wordt het inschrijfgeld niet vergoed. 
Indien de wedstrijd door weersomstandigheden niet door kan gaan, zullen de inschrijfgelden worden gerestitueerd. Dit is het geval bij een windkracht van meer dan 5 Beaufort of bij een zicht minder dan 1000 meter.
Indien IJsselslag 2021, vanwege de Coronavoorschriften van het RIVM, alsnog niet door kan gaan zal het inschrijfgeld worden gerestitueerd.

 

Wedstrijd

We starten vanuit de havenkom van de Jachthaven. Na het startsein kan de havenkom veilig worden verlaten om de IJssel over te steken en de wedstrijd aan stuurboord wal te vervolgen naar het keerpunt. De finish is binnen de havenkom ter hoogte van de startlijn.

Hier vindt u het wedstrijdreglement

Route

Start en finish in de havenkom Deventer jachthaven HMP/KM 948.
Na circa 2 kilometer passeren we de spoorbrug.
Ongeveer 400 m na de spoorbrug vaart het voetveer van Deventer. Dit veer heeft voorrang op de sloepen.
Na circa 1,5 kilometer passeren we de Wilhelminabrug.
Circa 200 m ten zuiden van de Wilhelminabrug bevindt zich de sluiskom naar de haven van Deventer. Beroepsvaart kan hierin willen draaien of uitkomen richting de IJssel.
Na circa 2 kilometer passeren we de A1
Na kruisen van de A1 is het nog circa 2,5 km varen naar het keerpunt nabij het pontje Gorssel HMP/KM 939.
 

Adres  Daventre Portu, Jachthaven Deventer, Rembrandtkade 195, 7412 HL Deventer

Aanvaaradres De Gelderse IJssel, Zandweerdhaven, Tussen HMP/KM 939 en 948, aan de noordkant van Deventer

Sloeproeimaaltijd

Teams kunnen zich aanmelden voor de unieke BBQ sloeproeimaaltijd waarmee we rond 16.00 uur starten. Deze maaltijd kost € 14,50 per persoon. Per team dient de opgave voor de sloeproeimaaltijd uiterlijk 1 oktober 2021 binnen te zijn. Opgave vindt plaats door het bedrag van de maaltijd (x het aantal deelnemers) over te maken op rekeningnummer NL53INGB0007440712 TNV Sloeproeivereniging DaventrePortu o.v.v. IJsselslag, maaltijd en bootnaam.

Tijdschema zaterdag 16 oktober 2021 (wedstrijddag)

08:30 Welkom bij Daventre Portu
08.30 Kranen en controle sloepen
10.30 Sluiting afhalen wedstrijdnummers
11:30 Laatste boot in het water
11:30 Palaver
12:15 Alle boten in de havenkom achter de startlijn
12:30 Start wedstrijd
15:00 Laatste Finish
15:00 Kranen en inleveren wedstrijdnummer
16:00 Start roeiersmaaltijd
17:00 Laatste sloep uit het water
17:00 Prijsuitreiking
20:00 Opruimen en afsluiten
 
 

Daventre Portu Details: Logo footer Daventre Portu
Main address: Rembrandtkade 195 7412 HL Deventer Overijssel Nederland
E-mail: info@daventreportu.nl